Udskriv
 

Dyrene i vinterskoven

Hvordan mon mus, egern, ræv og rådyr klarer sig om vinteren når sne eller frost dækker skovbunden? Hvad gør de for at holde varmen? Hvor sover de? Hvad laver de – og hvad mon de kan finde at spise?

Kom ud i den gamle skovløberbolig i Rude skov og hør om hvordan dyrene klarer sig gennem vinteren.
Om aktiviteten

Sted:

Grevemosehus

Målgruppe:

Dagtilbud 4 år, Dagtilbud 5 år

Fag/læreplan:

Dagtilbud: Naturen og naturfænomener
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Varighed:

2½ - 3 timer

Mål:

- at børnene efter forløbet har kendskab til hvor nogle af de mest kendte af skovens dyr sover om vinteren, hvad de spiser og hvordan de holder varmen.
- at børnene kan genkende enkle ”dyrespor” i vinterskoven (f.eks. kogler spist af egern og mus, musegange under sne, fodspor efter rådyr, egern og ræv).

Drejebog:

Forløbet starter i Grevemosehus hvor vi kigger på og rører ved de udstoppede dyr. Vi hører om hvordan de hver især klarer sig gennem vinteren. Derefter går vi en tur ud i vinterskoven og leder efter livstegn fra dyrene. Måske ser vi fodspor eller spor efter et måltid – eller måske kan vi følge musens beskyttede gange under sneen… det er aldrig til at vide på forhånd hvad man ser af dyrespor i Rude skov!
Til slut leger vi en leg om musen og ræven. 
Booking
Forløbet bookes hos natur-/kulturvejleder Anne Mette Abildtrup Hansen på mail: grevemosehus@naturskolerne.dk eller på tlf. 25 11 41 13
 
Bemærk
Max. antal børn: 15
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk