Udskriv
 

Skovnisser i Grevemosehus

Findes der nisser i Rude skov? Det er der i hvert fald mange der mener! Kom selv ud og se efter - og bliv samtidig klogere på forskellen mellem skovnisser og julenisser. Forløbet indledes med en fortælling på høloftet og derefter går turen ud i vinterskoven for at lede efter nissespor og lære mere om skovnisserne.
Om aktiviteten

Sted:

Grevemosehus

Målgruppe:

Dagtilbud 4 år, Dagtilbud 5 år

Fag/læreplan:

Dagtilbud: Sociale kompetencer, Dagtilbud: Krop og bevægelse, Dagtilbud: Naturen og naturfænomener, Dagtilbud: Kulturelle udtryksformer og værdier
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Varighed:

2-3 timer

Mål:

At pirre børnenes nysgerrighed og fantasi når de færdes i skoven.

Drejebog:

Forløbet indledes på høloftet med en fortælling om skovnissen der engang blev reddet ud af skovmårens klør af skovløberbørnene Karl og Erika i Grevemosehus. Derefter går turen ud i decemberskoven for at lære mere om skovnisserne ved en række ophængte poster. Måske ser I spor fra skovnissernes færden? Turen går I selv i mindre grupper (efter en lille beskrivelse fra naturvejlederen). Antallet af grupper afhænger af antal voksne da der skal være én voksen pr. gruppe.

Hjemme igen i Grevemosehus er der tændt op i brændekomfuret, så madpakkerne kan nydes i det varme køkken. Hvis der er tid til overs laver vi nisser af kogler og filt (kun for de store).

Mere om aktiviteten:

Gå-turen i skoven går forbi 6 poster og tager ca. 45 min. i børne-tempo. 
Booking
Forløbet bookes hos natur-/kulturvejleder Anne Mette Abildtrup Hansen på Rude Skov Naturskole på mail: grevemosehus@naturskolerne.dk eller på tlf. 25 11 41 13
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk