Grevemosehus

Grevemosehus er en gammel skovløberbolig, der er blevet istandsat og indrettet som den stod anno 1900-1920. Her køres historiske forløb med fokus på sammen-hængen mellem natur og menneske. Læs mere.

Se Introfolder til Grevemosehus 
(PDF optim. til to-sidet print).

Biskop Svanes Vej 48
3460 Birkerød

Tlf. 45 82 28 56

mail@naturskolerne.dk

Find vej

 
Grevemosehus netop nu
Kartoffelopgravning og skammelbyggeri
Efterårsmånederne i Grevemosehus har været præget af kartoffel- og grøntsagsopgravning i køkkenhaven for både skoleklasser og børnehavegrupper. Med glæde og iver har børn fra 4 år til 6.klasse gravet kartofler, gulerødder, porrer osv. op af køkkenhavens muld… og fundet ud af at gulerødder ikke nødvendigvis er lange og lige og at kartofler ligeledes kan have mange sære former. Mange gryder efterårssuppe er blevet tilberedt over komfurets ild og spist med stor velbehag!!!

I november blev et nyt undervisningsforløb med overskriften ”Fæld et træ og byg en skammel” sat i søen. Forløbet er målrettet 5.-6.klasser og retter sig mod fag som sløjd og håndværk/design. Efter en indledende snak om forskellige træarter og deres egenskaber, går eleverne med skovløberen i skoven og fælder et træ med langsaven. Herefter bruges det fældede træ til at fremstille små skamler, som eleverne får med hjem. På bare 4 timer har de således fulgt hele processen fra det levende træ i skoven over forarbejdning med save, økser, svingbor og snittebænke til de står med et færdigt og brugbart produkt i hånden.
 

 
 
 
Søg aktiviteter
 
Flg os p Facebook
Grevemosehus' historie
Hvis du vil vide mere om livet og beboerne i skovløberboligen, og om Rude skovs udvikling gennem de sidste 150 år kan du downloade et hæfte på 43 sider her. Hæftet er udgivet i dec. 2011 af Grevemosehus´ Venner i samarbejde med Natur-skolerne i Rude Skov og Raadvad.
 

 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk