Udskriv
 

Edderkoppetur

Edderkopper udgør en spændende dyregruppe, som for nogle er grænse-overskridende bare at tænke på, men når de er fokus i et forløb i indskolingen, er det et hit for eleverne.
Om aktiviteten

Sted:

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole

Målgruppe:

1. klasse, 2. klasse

Fag/læreplan:

Skolefag: Natur/teknik
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D


Varighed:

3 timer

Mål:

At eleverne lærer en specifik dyregruppe at kende og kan beskrive denne gruppes specifikke karakteristika. At eleverne kan navngive de mest almindelige danske edderkopper. At eleverne får indsigt i edderkoppernes fascinerende verden og lærer om deres levevis, forskellige jagtteknikker og forskellen på kønnene. Og at eleverne bliver fortrolige med edderkopper og oplever, at de ikke er farlige.

Drejebog:

I august til oktober er edderkopperne blevet mange og store, så kan vi gå på jagt efter dem i nærheden af Naturskolen. På Naturskolen får eleverne en introduktion til den dyregruppe, som edderkopper tilhører, derefter går vi på jagt! Edderkopperne samles sammen i opsamlingsglas, og eleverne indretter et terrarium til dem. De bliver bestemt og beundret. Edderkopperne bliver tegnet og undersøgt, og der bliver fortalt historier om edderkopper.

Opgaver for lærere og pædagoger:

Støtte op om eleverne under turen

Mere om aktiviteten:

Forberedelse: Det er rart hvis eleverne har arbejdet med små dyr før.
Ideer til undervisningsforløb: Temaet edderkopper kan også bruges som et tværfagligt forløb, hvor foruden natur og teknik også dansk kan indgå.

 
Booking
Klik her for at læse mere om hvordan du booker aktiviteten
 
Bemærk
Turen gennemføres både fra Rude Skov og Raadvad Naturskole
 
Husk
At eleverne har tøj og sko alt efter vind og vejr.
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk