Udskriv
 

Jæger for en dag

Eleverne får indblik i jagtens hemmeligheder og en fornemmelse af udfordringerne for fortidens jæger, og hvad det har krævet at nedlægge bytte med bue og pil. Samtidig udfordrer turen ved, at vi skal smage på dyrene. Herudover taler vi om jagtetik, jagtformer, vildtforvaltning, moral og om den mad, vi spiser.
Om aktiviteten

Sted:

Rude Skov Naturskole

Målgruppe:

3. klasse, 4. klasse, 5. klasse, 6. klasse

Fag/læreplan:

Skolefag: Natur/teknik, Skolefag: Idræt, Skolefag: Historie
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Varighed:

4 timer

Mål:

-At eleverne får kendskab til og forståelse for jagt.
-At eleverne kan forklare baggrunden for jagt.

Drejebog:

Eleverne får et oplæg om jagtens historie. Noget om jagt, jagtetik, vildtforvaltning, jagttider, jagtbare og fredede arter. Camouflage og ikke camouflage under jagt. Eleverne ser forskellige typer våben, herunder buer og haglbøsse. Vi skyder med bue efter skiver, og efter udfordringer på en ”jagtsti” i terrænet med forskellige dyr og jagtspørgsmål, tilbereder vi fugle og steger dem over bålet.

Mere om aktiviteten:

Klassens forberedelse: Hvor får vi kød fra, og hvad er fordele og ulemper ved det kød vi spiser til hverdag? Snak evt. om sikkerhed og omgang med farligt "legetøj"/våben. Turen kan fint være en del at et forløb om f.eks. jæger/samler samfundet.

Idéer til videre arbejde og materiale: Tilstræb at indarbejde oplevelserne i den efterfølgende undervisning. Det kan både være i natur/teknik, hvor emner som "andre jægere" og deres jagtteknik kan gennemgås. Eller i historie, hvor buen har været central i årtusinder, og bueskytter har haft afgørende betydning for udfaldet af mange forskellige krige. Prøv evt. at komme på besøg i en bueskytteforening i idrætstimerne. Her er det muligt at låne professionelt udstyr, og der er dygtige skytter, der kan vejlede. 
Booking
Klik her for at læse mere om hvordan du booker aktiviteten
 
Bemærk
Turen gennemføres kun fra Rude Skov Naturskole
 
Husk
Husk fornuftigt tøj, der må blive beskidt. Turen kræver, at der er mindst to lærere med.
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk