Udskriv
 

Akvarelmaling i naturen

Naturskolen har investeret i professionelle farver, papir og pensler. Så kom og nyd det smukke landskab omkring Rådvad og Rude Skov Naturskole. Vi gennemgår tegneteknikker, farvelære, perspektiv og skyggeteknik i forbindelse med akvarelmaling, hvorefter vi drager ud og finder smukke motiver i området. Tid til fordybelse og nydelse samt vejledning betyder, at alle kan lave de flotteste malerier.
Om aktiviteten

Sted:

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole

Målgruppe:

5. klasse

Fag/læreplan:

Skolefag: Billedkunst
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D


Varighed:

3-4 timer

Mål:

Læringsmål: At eleverne mestrer maleteknikker, men også at de kan et få en følelse af opmærksomhed, ro og fordybelse i naturen, samt at se detaljen i naturen.

Drejebog:

Vi starter inde, med en introduktion til akvarelmaleriet. Eleverne får nogle praktiske råd om landskab og himmel, udvælgelse af motiv, hvad med perspektivet? hvor er horisontlinjen? tegneteknikker forgrund, mellemgrund og baggrund. Derefter går vi ud i naturen og finder et godt sted at side og male. I mens eleverne maler får de gode råd under vejs. Tilbage på naturskolen holder vi en lille fernisering og evaluering af akvarel billederne

Opgaver for lærere og pædagoger:

Det er meget vigtigt at informere om at farverne og penslerne er kostbare, det er rart hvis læreren også understreger dette. At man ikke skal gnide for meget på papiret og røre ved penselhårerne eller farverne, da de samler fedt som så skyer vand, som en fedtet stegepande. Det er godt hvis læreren er opmærksom på de elever, der ikke med det første kommer i gang med at male. Som oftest er det en god idé at naturskolelærer eller lærer sætter sig og hjælper her.

Mere om aktiviteten:

Forberedelse: Det er altid godt at forberede noget teori hjemmefra, se evt. arbejdsark (indsæt link).

Efter turen kan det være fint at lave rammer til malerierne. Det bliver tit nogle dejlige billeder, der efterfølgende hjemme på skolen kan udstilles og bruges til billedanalyse.

 
Booking
Klik her for at læse mere om hvordan du booker aktiviteten
 
Bemærk
Turen gennemføres både fra Rude Skov og Raadvad Naturskole
 
Husk
Det kan være koldt at sidde længe stille og arbejde, så varmt vindtæt tøj er godt.
 
Turmateriale
Her er det arbejdsark som bliver brugt i forløbet
(indsæt link)
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk