Udskriv
 

Adventurerace om natur og landskab

Rude Skov er mangfoldig både hvad angår natur og landskab. Eleverne kommer på GPS-løb på egen hånd i grupper i skoven og får faglige udfordringer på hhv. bemandende og ubemandede poster. Helst 2-3 klasser ad gangen.


Om aktiviteten

Sted:

Rude Skov Naturskole

Målgruppe:

5. klasse, 6. klasse

Fag/læreplan:

Skolefag: Natur/teknik
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

Varighed:

4 timer

Mål:

At eleverne lærer at færdes på egen hånd i skoven med et kort og en håndholdt GPS. At eleverne får arbejdet med nogle af de spændende natur- og landskabselementer i skoven og reflekterer over nogle af de ting og sammenhænge, de støder på undervejs.

Drejebog:

Vi starter med beskrivelse af dagens program og hvilke spilleregler der gør sig gældende for aktiviteten. Derefter instrueres elever og lærere i brugen af GPS - herunder hvad den kan og ikke kan bruges til.
Så sendes eleverne afsted i grupper for at finde og løse så mange udfordringer som muligt inden for den givne tidsramme.
Vi slutter med en lille faglig opsamling og optælling af gruppernes point - og dagens vinderhold kåres.

Opgaver for lærere og pædagoger:

I skal huske at give besked ved bestilling om temaet skal være Natur eller Istidslandskab - eller en kombination af de to.
Det vil desuden spare meget tid hvis I på forhånd har delt eleverne i grupper - der skal gerne være mindst 4 elever i hver gruppe - og maks 12-14 grupper. 
Booking
Klik her for at læse mere om hvordan du booker aktiviteten. Husk at skrive i kommentarfeltet hvilket tema du ønsker.
 
Bemærk
Turen gennemføres kun fra Rude Skov Naturskole og kun for 2-3 klasser af gangen. Alternativt findes der et sundhedsrace i Raadvad.
 
Husk
Eleverne skal være godt klædt på efter vejret - vi er ude i skoven hele dagen uden mulighed for at komme ind...
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk