Udskriv
 

Naturbilleder – Fotografens fotosyntese

Fotografiet spiller en overordentlig vigtig rolle for faglig dokumentation og formidling af naturens mange facetter. Kom ud af skolegården og få skærpet dine sanser med kameraet i hånden – til glæde for dig selv og os andre.
Om aktiviteten

Sted:

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole

Målgruppe:

8. klasse, 9. klasse

Fag/læreplan:

Skolefag: Billedkunst, Skolefag: Fotolære
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D


Varighed:

4 timer

Mål:

At indøve kundskaber og færdigheder i tilknytning til den billedskabende proces i naturfotografi. At eleverne tilegner sig metoder og teknikker samt lærer at udforske fotografiske stemnings- og følelsesudtryk inden for naturfotografi. At udforske og udvælge mulige motiver på grundlag af forskellige naturemner og temaer samt at analysere og vurdere egne og andres naturfotografier

Drejebog:

Vi begynder på naturskolen med et teoretisk oplæg om teknik, mål og motiver. Vi analyserer det ”gode” vs. det ”mindre gode” naturfoto og kigger bl.a. bag matematikken i ”Det Gyldne Snit”. Afhængig af årstiden stiller naturvejlederen de fotografiske opgaver, og eleverne begiver sig ud i naturen med kamera, faglitteratur og skærpede sanser. Ved hjælp af korte tekster forsøger fotograferne at formidle den historie som karakteriserer motivets centrale objekt, såsom planternes og dyrenes habitatvalg, friluftslivets udfoldelse, områdets historie, ådalens kultur etc. Tilbage på Naturskolen ”fremkalder” vi billederne, analyserer, vurderer og glædes over motiverne.

Opgaver for lærere og pædagoger:

At sørge for, at eleverne er bekendt med de medbragte kameraer. 
Booking
Klik her for at læse mere om hvordan du booker aktiviteten
 
Husk
Kameraer med opladte (og ekstra) batterier. Slettede (tomme) memory cards, kabler og USB-nøgle til hjemtagelse af udvalgte fotos. Meget gerne elevernes egne kameraer og SmartPhones.
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk