Udskriv
 

Træklatring

Se skoven fra toppen af et bøgetræ. Med reb og klatreseler sanser og oplever vi skoven og dens træer på en anderledes måde. Samtidig udfordres eleverne på deres motorik, højdeskræk - og evne til at samarbejde.
Om aktiviteten

Sted:

Raadvad Naturskole, Rude Skov Naturskole

Målgruppe:

5. klasse, 6. klasse, 7. klasse, 8. klasse, 9. klasse, 10. klasse

Fag/læreplan:

Skolefag: Biologi, Skolefag: Idræt, Skolefag: Friluftsliv
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D


Varighed:

Afhængig af antallet af elever. Ca. 4 timer ved 24 elever.

Drejebog:

Turen starter med en kort introduktion til træklatringens formål, udstyr og sikkerhed - samt en dialog om, hvorfor netop dette træ er et godt klatretræ.
Klassen deles op i grupper, som derefter roterer mellem 3-4 "poster": 1)træklatring på topreb (ca. 12-15 m.), 2) prussikklatring på reb, 3) samarbejdsøvelse om at konstruere en rebstige, så kurven i træet kan nåes (indeholder pose med kakaopulver el. lign) og 4) trangia-øvelse: varm vand til kakao og prøv at gå på slack-line mellem træerne.
Antallet og indholdet af posterne afhænger af lærer- og elevantal og aftales med naturvejlederen før turen. Andre poster kan erstatte de beskrevne.

Opgaver for lærere og pædagoger:

Bemande nogle af de poster som eleverne roterer imellem. Bakke op om elevernes egen-udfordring og om samarbejdet eleverne imellem.

Mere om aktiviteten:

Træklatring er oplagt som led i valgfaget Friluftsliv.
Aktiviteten kan desuden indgå som en fysisk aktivitet i en temauge eller på en lejrtur, eller som en måde at få en praktisk dimension på emner som fotosyntese eller skovdrift i Danmark. 
Booking
Klik her for at læse mere om hvordan du booker aktiviteten
 
Bemærk
Træklatring tilbydes i forbindelse med temauger, lejrture og til valgfag/hold som f.eks. Friluftsliv.
Der er særlige sikkerhedshensyn i forbindelse med aktiviteter med træklatringsaktiviteter. Læs mere her
 
Husk
Praktisk tøj (efter årstiden), som kan tåle at blive beskidt, og ordentligt fodtøj (snøresko - ikke sandaler) er vigtigt! I vinterhalvåret kan træklatring være en kold oplevelse, da der er en del ventetid.
 

 
 
 
Naturskolerne.dk       Tlf. 45 80 59 26       mail@naturskolerne.dk